5 NAJVÄČŠÍCH CHÝB VEDÚCICH K FINANČNÝM PROBLÉMOM


Chyba č.1: Nadmerné výdavky
Veľké šťastie je ak neutratíte ani jedno euro navyše. Možno sa to nezdá byť veľkým problémom ak si kúpite dvojité mocca kapučíno, zastavíte sa v trafike a zoberiete si veľké balenie cigariet alebo často večeriate v reštaurácii. Sú to maličkosti ale ak si ich spočítate, dostanete sumu, ktorá vás iste nepoteší. Len pri 25€ zaplatených za drobnosti týždenne vám ročne hodí sumu, za ktorú by ste mohli ísť na dovolenku.

dítě
 
Chyba č.2: Nákup nového auta
Ročne sa predá milióny áut aj keď málo kupujúcich si môže dovoliť zaplatiť ich v hotovosti. Neschopnosť platiť hotovosť za nové auto však znamená neschopnosť si ho dovoliť.
 
Niekedy však človek inú možnosť nemá ak auto potrebuje. Vtedy je dobré zvážiť či skutočne utiahnete veľké SUV, ktoré je finančne náročné na poplatky za palivo aj poistku.
Ak už chcete investovať do kúpy nového auta vyberajte čo najviac úsporné.
 
Chyba č.3: Žiadne úspory
Veľa ľudí zarába až príliš málo, žijú od výplaty k výplate a nepredvídateľný problém pri výpadku len jednej jedinej sa môže stať katastrofou. Veľa finančných odborníkov sa zhodlo, že na účte by ste si mali ponechať sumu minimálne troch mesačných výplat. To by vám zaistilo bezproblémový chod vašej domácnosti pre prípad straty zamestnania.
 
Skúste si vypracovať vlastný úsporný plán, na webe sa dá nájsť množstvo inšpiratívnych článkov ako na to.
 
Chyba č.4: Neinvestujete
Ak nemáte žiadne peniaze, ktoré by pre vás „pracovali“ a prinášali nejaké bočné príjmy, nemôžete prestať chodiť do zamestnania-nikdy. Aj keď v našom štáte máme „istotu“,že pri odchode do dôchodku dostaneme pravidelný mesačný dôchodok, je dobré si odkladať ešte popri tom tom malú čiastku. Najlepšie na termínované účty, kde sa pripisujú úroky.

psaní
 
Ak si neviete rady sami, vyhľadajte finančného poradcu medzi svojimi známymi a nechajte si vypracovať finančný plán šitý presne na mieru vašej finančnej situácii.
 
Chyba č.5: Nemáte plán
Ľudia trávia neuveriteľné množstvo času sledovaním televízie alebo surfovaním na sociálnych sieťach ale nenájdu si ani dve hodinky týždenne, ktoré by venovali svojim financiám. Buďte iný a zmeňte to! Plány a ich dodržiavanie sú pre vás kľúčové.